© REUTERS

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Protesten in St. Louis: U2 en Ed Sheeran zeggen concert af

De Ierse rockband U2 en singer-songwriter Ed Sheeran hebben hun concerten in de Amerikaanse stad St. Louis afgezegd vanwege de onrust in de stad nadat een politieagent werd vrijgesproken die een zwarte man had doodgeschoten. Ze kunnen naar eigen zeggen de veiligheid van de fans niet garanderen.

“Wij kunnen de veiligheid van de fans niet op het spel zetten”, zo klinkt het in een Twitterbericht van U2. Op de website van de band staat te lezen dat de band de afzegging betreurt, “maar het is in de huidige situatie de enige juiste beslissing”.

Honderden mensen trokken vrijdagavond spontaan de straat op om te protesteren tegen de uitspraak van een rechter en de “racistische politie”. De politie zette traangas in om de manifestanten uit elkaar te drijven; de manifestanten bekogelden de agenten met stenen en flessen. Zaterdag gingen mensen opnieuw de straat op. Negen agenten raakten al gewond, 33 mensen zijn opgepakt.

U2 zou zaterdagavond een concert geven in de Dome at America’s Center, Ed Sheeran zondag. Mensen die een ticket hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer