Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Verrassende lunch: Bokes met zelfgemaakte blauwebessenconfituur

We houden allemaal wel eens van een verrassing. Zo ook als we de boterhammendoos openen en niet de gebruikelijke bokes met kaas vinden, maar wel boterhammen met zelfgemaakte blauwebessenconfituur. Jouw zelfgemaakte lunch was nog nooit zo lekker!

Wat heb je nodig:
- 1/2 kg blauwe bessen 
- 3 el tijmblaadjes, fijngesneden 
- sap van 1/2 citroen 
- 250 g suiker 
- 100 ml water 
- 4 sneetjes bruin brood   

Zo maak je het:
Stap 1: Breng de bessen aan de kook samen met het citroensap en water. Laat 15 minuten koken. 
Stap 2: Voeg de suiker en de tijm toe en laat nog eens 15 minuten koken. Roer regelmatig in de pot. 
Stap 3: Schep de confituur in gesteriliseerde potjes, sluit direct af met de gesteriliseerde deksels en zet de potjes op zijn kop. Zo kunnen ze tijdens het afkoelen vacuüm trekken. Besmeer de boterhammen met een flinke laag confituur, verpak in boterhammenpapier en geef mee in de brooddoos. 

Tip: De confituur is op een koele, donkere plek een paar maanden houdbaar. Na opening blijft hij nog 2 weken goed in de koelkast.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel