Pieter Heemeryck finisht als tweede in Challenger Davos, race wordt duatlon door barre weersomstandigheden

Pieter Heeemeryck is zondag tweede geworden in de Challenge Davos. De triatlonwedstrijd in Zwitslerland werd omwille van de sneeuw ingekort tot een duatlon. Zwemmen was door de koude onmogelijk geworden en ook de afdaling van de Flüelapass werd geschrapt. De wedstrijd werd zo gelimiteerd tot de beklimming van de Col des Grisons, en na een neutralisatie, tot een halve marathon (21,1 km) in en om Davos.

De 28-jarige Heemeryck beëindigde de wedstrijd in 1u39:22, nauwelijks één seconde en vijf tienden langzamer dan de Oostenrijkse winnaar Thomas Steger (1u31:21). De derde plaats was voor de Brit Davis Bisschop (1u40:16).

De jongere broer van Pieter Heemeryck, Sander, won de wedstrijd in de categorie 18 tot 24 jaar in een tijd van 1u54:47.