thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hasseltse Vanille (18) werd gepest op school, en is nu Miss Limburg

De achttienjarige Vanille Seurs uit Hasselt is gisteravond in De Panne uitgeroepen tot nieuwe Miss Limburg. “Het is een droom die uitkomt. Toen ik jong was werd ik gepest met mijn overgewicht. Nu wil ik iets betekenen voor anderen die gepest worden.”

Joos MEESTERS

Jong, mooi en slank: niets stond Vanille Seurs in de weg om Miss Limburg te worden. Nochtans kon ze het zelf amper geloven toen haar naam gisteren werd afgeroepen. “Ik had het totaal niet verwacht”, zegt ze. “Ik had ook heel veel zenuwen. Pas toen ik een eerste keer op het podium had gestaan ging het beter.”

Voor Vanille was het dan ook al een klein mirakel dat ze zelfs maar op het podium stond. “Ik droom hier al heel lang van, maar toen ik jong was, werd ik gepest met mijn overgewicht. Tussen mijn vijftiende en mijn achttiende ben ik twintig kilo afgevallen, wat deze overwinning extra speciaal maakt.”

Badpak

Het afvallen ging niet zonder slag of stoot. “Het heeft toch wel veel inzet gekost. Maar door te sporten en gezond en regelmatig te eten is het gelukt.” Tijdens de verkiezing moest Vanille onder meer in badpak defileren. “Vroeger zou ik dat nooit van mijn leven gedurfd hebben. Ook al ben ik afgevallen, in mijn hoofd ervaar ik dat niet altijd zo. In het begin vond ik het aartsmoeilijk om in bikini op dat podium te staan, maar hoe meer mensen me aanmoedigen, hoe beter het gaat.”

Woensdag, na een nieuwe selectieronde, weet ze of ze Limburg mag vertegenwoordigen in de verkiezing van Miss België. “Ik zou het heel graag willen. Ik wil dolgraag iets betekenen voor anderen die gepest worden. Hen tonen dat iedereen kan bereiken wat hij of zij wil. Door de jaren heb ik mezelf ook beter leren accepteren en ben ik gaan beseffen dat niemand perfect is.”

Opmerkelijke naam

Vanille is studente schoonheidsverzorging aan Campus Hast in Hasselt. Ze heeft een vriend die “supertrots” is.

Blijft de vraag hoe ze aan haar opmerkelijke voornaam komt. “Mama vond papa zo’n crème van een vent dat ze haar dochter wel Vanille moest noemen”, lacht ze. “Nee, eigenlijk komt de naam van de Franse zanger Julien Clerc, die zijn dochtertje Vanille had genoemd. Mama vond haar een heel mooi baby’tje.”

Lotte Vanlingen (18) uit Houthalen-Helchteren en Tara Hollebeke (19) uit Sint-Truiden flankeerden Vanille Seurs als eredames op het podium. Er waren 24 Limburgse deelneemsters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer