© patrick de roo

© Wim Kempenaers

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Productiehuis Tom Lenaerts verhuist naar WATT-toren in Antwerpen

Panenka, het productiebedrijf van televisiefiguur Tom Lenaerts, verhuist naar de WATT-toren op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ook Adidas, een modellenbureau en het bedrijf van topeconoom Peter De Keyzer (BNP Paribas Fortis) kiezen voor een stek in het voormalige Electrabel-gebouw.

christof willocx

Electrabel verhuisde zijn Antwerpse hoofdkantoor in de zomer van 2015 van de Mechelsesteenweg naar de stationsbuurt. Daardoor kwam de grote Electrabel-toren op de Mechelsesteenweg in Antwerpen leeg te staan. Projectontwikkelaars L.I.F.E. en Fosbury & Sons lieten de toren in de voorbije maanden stevig opknappen en kozen de naam WATT: een afkorting voor ‘Working Apart, Thinking Together’. Vanaf november zullen de eerste van een vijftiental bedrijven hun intrek nemen in het gebouw. De ondernemers kunnen elkaar ontmoeten in een restaurant en een koffiebar, die ook voor buitenstaanders zou worden opengesteld.

250 flexibele werkplekken op eerste verdieping

Bij de bedrijven die nu al getekend hebben, zijn enkele kleppers. Zo zal Panenka, het productiebedrijf van Tom Lenaerts, tegen april van zijn huidige locatie in de Verlatstraat naar de WATT-toren verhuizen.

Ook Peter De Keyzer, die nog tot eind deze maand hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis is, neemt zijn intrek in de toren. Hij richt er samen met zijn zakenpartner Olivier Van Horebeeck het communicatiebedrijf Growth Inc. op.

Voorts hebben verzekeraar Ethias, het communicatiebureau The Oval Office en BBSC Architects hun komst naar de toren al bevestigd. Voor Ethias is de verhuis niet zo spectaculair: het bedrijf verhuist zijn administratie van de Generaal Lemanstraat in Antwerpen naar de WATT-toren.

Voor sportartikelenfabrikant Adidas is de verhuis indrukwekkender. Het bedrijf toont zijn nieuwe producten aan retailers vandaag nog in Brussel, maar wil dat voortaan in de WATT-toren in Antwerpen doen.

De ondernemers zullen overigens in een uitstekend gezelschap verkeren, want ook een modellenbureau toont een verregaande interesse om een stek in de toren te bemachtigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER