Direct naar artikelinhoud
emmy's

"Het grootste publiek ooit!": ex-Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer is onverwachte ster op Emmy Awards

Gewezen Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer.Beeld AFP

Hollywood heeft er vannacht weer een grootse show van gemaakt tijdens de Emmy Awards in Los Angeles. Maar de onverwachte ster van de avond had vroeger zijn betrekking in het Witte Huis. 

Presentator van dienst was de komiek Stephen Colbert. De jaarlijkse show waarin de felbegeerde televisieprijzen worden uitgereikt, stond bol van grappen en kritiek voor president Trump. 

De uitzending aftrappen deed Colbert met een welkomstwoord, dat ook aan de Amerikaanse president was gericht. "Want hij schijnt erg veel televisie te kijken." Daarop rolde gewezen Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer zijn spreekgestoelte het podium op, op dezelfde manier dat comedienne Melissa McCarthy - die bedenkelijk toekeek - hem enkele keren op grandioze wijze heeft bespot in de televisieshow Saturday Night Live.

'Deze Emmy Awards hebben de meeste toeschouwers ooit. Punt uit!'
Ex-Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer

"Deze Emmy Awards hebben de meeste toeschouwers ooit. Punt uit!", schreeuwde 'Spicey' de zaal toe. Het was goed ontvangen zelfspot omdat Spicer degene was die de onjuiste bewering moest verdedigen dat Trump meer bezoekers had dan Barack Obama bij zijn inauguratie.

(Lees verder onder de video.)

Prijzen

Donald Glover mocht zich een tevreden acteur en regisseur noemen gisterenavond. De 33-jarige Glover won een Emmy voor beste acteur in een comedyserie voor zijn rol in Atlanta. Ook kreeg hij de prijs voor beste regie voor een aflevering van de serie.

Actrice Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij de Emmy voor de beste actrice in een comedyserie voor haar rol in Veep. Zender HBO liet begin september weten dat de show over de fictieve (vice)president van de VS stopt na het zevende seizoen.

Dat geldt niet voor Black Mirror, waar het vierde seizoen dit najaar wordt verwacht. De aflevering San Junipero uit het derde seizoen werd bekroond als beste TV-film en bedenker en schrijver Charlie Brooker won het gouden Emmybeeldje voor de serie. De van origine Britse serie werd in 2015 aangekocht door Netflix die het derde seizoen, met de aflevering San Junipero, uitbracht.

De cast en crew van 'Little Big Lies', met Nicole Kidman en Reese Witherspoon.Beeld AFP

En dan was er nog Little Big Lies, de dramaserie met Nicole Kidman en Reese Witherspoon, die de Emmy won voor beste miniserie. Kidman kreeg daarnaast de prijs voor haar acteerwerk in de show. De Australische actrice vroeg tijdens haar dankwoord aandacht voor een van de thema's in de serie: huiselijk geweld. "Het is een onbesproken probleem, er hangt veel schaamte omheen", zei Kidman.