© Photo News

Dronken bestuurder rijdt huis binnen: bewoner (75) komt om het leven

In het Nederlandse Luyksgestel, net over de grens met Lommel, is zondagochtend een auto een woning binnengereden. Dat gebeurde precies op de plek waar de 75-jarige bewoner van het huis lag te slapen. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar later aan zijn verwondingen. De bestuurder van het voertuig bleek te veel te hebben gedronken.

Het ongeval gebeurde zondagochtend rond half acht. Vermoedelijk kwam de bestuurder uit de richting van Luyksgestel en reed hij in de bocht naar de Lommelsedijk om een nog onbekende reden rechtdoor. De wagen ramde het huis precies op de plek waar bewoner Harrie van de Heijden lag te slapen. De man kwam onder de wagen terecht en overleed later op de dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De inzittenden van de wagen, een man (26) en vrouw (40) uit Letland, werden na het ongeval aangehouden. De man, die de wagen bestuurde en 3,5 maal de toegelaten hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, zit nog steeds vast. De vrouwelijke passagier ligt met verwondingen in het ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De lokale politie van Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden heeft via Facebook een oproep gedaan tot getuigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer