© Photo: Tom Palmaers

Peuter van 23 maanden verdrinkt bij onthaalmoeder

Een meisje van amper 23 maanden oud is verdronken in het zwembad van de onthaalmoeder waar ze verbleef. Elize V. was tot aan het zwembad achter in de tuin geraakt omdat het tuinpoortje open stond. De peuter werd nog gereanimeerd, maar overleed gisterenavond in het ziekenhuis.

bfs, cds

Het tragische ongeval gebeurde dinsdag. Het meisje dat in ­Klapdorp in Sint-Pauwels (Oost-Vlaanderen) woont, verbleef op dat moment bij onthaalmoeder Conny R. in dezelfde straat. De onthaalmoeder heeft een ­zwembad achterin de tuin dat afgesloten is door een tuinpoortje. Toch raakte het meisje tot bij het zwembad.

Toen de onthaalmoeder het meisje in de tuin ging zoeken, zag ze het meisje drijven in het zwembad. Levenloos, zo leek het. De vrouw belde meteen de hulpdiensten die er nog in slaagden om ­Elize te reanimeren. Het kind werd in allerijl overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Gent.

Hersendood

“We hoopten tot de laatste seconde dat ze het zou halen”, zegt haar tante Astrid in tranen. “Heel de familie was in het ziekenhuis.” Maar uiteindelijk kregen die woensdag het dramatische nieuws te horen. Elize was hersendood. “De dokters hebben de machines afgezet en ze is overleden. Haar mama was bij haar.”

Hoe het ongeval kon gebeuren blijft onduidelijk. De politie spreekt van “een momentje van onachtzaamheid” bij de onthaalmoeder. “Ook wij weten het niet”, aldus de tante. “De politie heeft zelfs nog geen contact met ons opgenomen”, zegt de tante. “Iedereen van ons zou al zijn geld en hele bezit willen afgeven om de klok terug te draaien. Maar dat kan natuurlijk niet...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER