© Guy Willems

© Guy Willems

thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingenraad opent paviljoenen op campus de helix

Campus de helix heeft een leerlingenraad waarin alle belangstellingsgebieden vertegenwoordigd zijn. Geregeld komen er vanuit de leerlingenraad voorstellen om het algemene schoolklimaat te verbeteren. De leerlingenraad ijvert eveneens voor gezonde voeding op school en is tussenpersoon voor de leerlingen en de schoolleiding. Een van de voorstellen van de leerlingenraad was het invullen van de open ruimte van de nieuwe speelplaats.

Guy Willems

Iets meer dan twee jaar geleden werd op de hoek van de Collegestraat en de Heirstraat sportcomplex De Helix in gebruik genomen, een gemeenschappelijke realisatie van campus de helix en de gemeente Maasmechelen. Deze accommodatie bevat alles wat nodig is om voor de leerlingen van campus de helix de lessen Lichamelijke opvoeding optimaal te organiseren in een turn- en danszaal en in een grote zaal die onderverdeeld kan worden. De oude sportzaal op de speelplaats aan de Rijksweg werd vrij snel afgebroken. In de plaats kwam een grote grasvlakte en meteen waren er allerlei ideeën om deze ruimte in te vullen. De leerlingenraad kwam met het voorstel om er overdekte paviljoenen te plaatsen met extra zitruimte. Na overleg werd dit voorstel als eerste deel van de inrichting van het grasveld gerealiseerd.

Vorige vrijdag was het eindelijk zo ver. De drie sierlijke paviljoenen bieden de leerlingen van campus de helix voortaan beschutting tegen zon én regen. Alle weergoden waren aanwezig op de feestelijke opening. Felle regenbuien en een heldere zon wisselden elkaar af. Maar weer en wind konden de leerlingen van de leerlingenraad niet deren. Zij hielpen mee aan de organisatie van de officiële opening. In zes sessies spraken zij hun medeleerlingen toe en nodigden hen uit om mee na te denken over de verdere inrichting van de paviljoenen. Bovendien lanceerden zij ook een oproep om zwerfvuil geen kans te geven en te werken aan een propere speelplaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer