© HBVL

Open Vld voert actie voor veilige schoolomgeving

Leden van Open Vld Diest hebben maandag aan verscheidene basisscholen in Diest en deelgemeenten actie gevoerd voor veilig verkeer. Zij deelden flyers en fietslichtjes uit om aandacht te vragen voor de fietsveiligheid van de schoolgaande jeugd.

Luc Weyens

Gemeenteraadslid Christophe De Graef brengt daarvoor een concreet voorstel naar de gemeenteraad volgende week. Hij pleit voor parkeervrije stroken in de schoolomgeving voor en na de lesuren. “Het wildparkeren rond scholen is voor zowel bewoners als ouders die hun kinderen veilig willen afzetten een grote ergernis. Met simpele wegmarkeringen kan dat snel opgelost worden. Zo kunnen fietsers, voetgangers en kinderen die met de auto komen veilig richting schoolpoort.”

De leden kregen ook een aantal andere klachten te horen. Sabine Meyssen (voorzitter Open Vld Diest): “De mensen klagen over overdreven snelheid, zwaar vrachtvervoer en de slechte staat van fietspaden. Het is duidelijk dat de bezorgdheid om een veilige schoolomgeving bij ouders leeft. Voor ons blijft dit prioriteit. We hebben in het verleden al vele voorstellen gedaan en zullen daarop blijven hameren.”

Aangeboden door onze partners