© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

© Roberto Lombardi

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sport-G-Mee 4

Op woensdag 13 september 2017 vond voor de 4de maal dé regionale G-Sportdag ‘Sport-G-Mee’ plaats in Sportcomplex De Helix te Maasmechelen. G-sport biedt personen met een mentale of fysieke beperking de mogelijkheid om te sporten met het oog op welzijn en integratie.

Roberto Lombardi

Doel van Sport-G-Mee?Het doel van deze sportdag is enerzijds de banden tussen Psylosclub Veerkracht, in casu vzw ’t Veer, en andere regionale organisaties versterken en anderzijds de deelnemers kennis laten maken met bekende en minder bekende, laagdrempelige sporttakken die passen binnen hun mogelijkheden. Wij hopen dat deze kennismaking een aanzet kan zijn tot geïntegreerd sporten op regelmatige basis.

Locatie?Sport-G-Mee is op Sportcampus de Helix kunnen doorgaan door het partnerschap van Campus De Helix en de gemeente Maasmechelen. Deze nieuwe locatie had als voordeel dat de meeste activiteiten centraal, al dan niet overdekt, op het domein konden plaatsvinden waardoor het gevoel van gezellige drukte iets dichterbij kwam; vanop de parking vertrokken bussen richting de 2 externe activiteiten, namelijk bowling (Bowling Admiraal) en paardrijden (De Meander in Dilsen-Stokkem).

4de editie?Na het succes van de vorige 3 edities mochten we dit jaar opnieuw een 250-tal deelnemers van 11 verschillende organisaties verwelkomen uit het Limburgse G-landschap. Ze hadden de keuze uit volgende activiteiten: badminton (VZW ’t Veer), behendigheidsparcours (PTS-Helixgym), blaaspijpschieten (VZW ’t Veer), boogschieten (PVL Limburg), bowling (Bowling Admiral), bamboobouwen (OPZC), Djembé (Mondo Djembe), initiatie boksen (Olympisch bokser Abdel Wahhabi), krolf (vrijwilliger), circustechnieken (Showmann&Co) , petanque/kubb (vrijwilligers), wandelen (vrijwilligers), paardrijden (De Meander), taekwondo (POOM Maasmechelen), voetbal (vrijwilligers sportdienst Maasmechelen), volksspelen (VZW ’t Veer) en yoga (Geckos Alken).Partnerdiensten?Sport-G-Mee is een realisatie van volgende partners: Veerkracht, Gemeentelijke Sportdienst Maasmechelen, Provinciale Sportdienst Limburg, Openbaar Psychiatrisch ZorgCentrum Rekem (OPZC Rekem), Mané VZW, en Soma VZW.

Sport-G-Mee-lied?‘ZIJN’ van Gers Pardoel is sinds de 2de editie het officiële themalied; tijdens deze sportdag werd dit liedje gebracht door muziekgroep ‘Deftig Heftig’, een samenwerking van activiteitencentra Locomotief en De Start.

Of zoals Gers Pardoel in ‘Zijn’ aangeeft:het maakt niet uit wie je bent, je kan alles zijn.het maakt niet uit wat je doet, ja kan alles doen.zolang je maar, jezelf was, jezelf bent, jezelf blijft.Voor altijd.

BoilerplateVZW ’t Veer is een initiatief beschut wonen dat gericht is op het huisvesten en begeleiden van personen die geen voltijdse ziekenhuisbehandeling vereisen en die om psychiatrische redenen in hun leef- en woonmilieu geholpen moeten worden bij het verwerven van sociale vaardigheden en waarvoor aangepaste dagactiviteiten moeten worden georganiseerd. Het verblijf in een initiatief beschut wonen is slechts verantwoord voor zover de betrokkene nog niet volledig in het maatschappelijk leven kan worden geïntegreerd. (KB, 1990)

Noot voor de redactieContactgegevens:VeerkrachtRijksweg 923630 Maasmechelen089/48.18.58veerkracht@bwhetveer.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer