© Hollandse Hoogte / Amaury Miller

Vrouwen in opstand door uitspraak rechter: “vrouwen kunnen ook in urinoir plassen”

De Nederlandse Geerte Piening werd veroordeeld tot een boete van 90 euro. Reden: de vrouw moest hoognodig plassen, wist dat er pas twee kilometer verderop een openbaar toilet voor vrouwen was en besloot dan maar te wildplassen. Kon niet, vond de politie. Piening vocht de boete aan, “want er staan overal urinoirs voor mannen in Amsterdam, maar bijna nergens toiletten voor vrouwen”. Daar had de rechter geen oren naar: “vrouwen kunnen ook in een urinoir plassen”.

mige

Uiteindelijk moest Piening van de 140 euro boete wel maar 90 euro neertellen, “omdat de zaak zolang heeft aangesleept”, aldus de rechter. Maar de uitspraak zette meteen ook heel wat kwaad bloed bij andere vrouwen, die het probleem van Piening maar al te goed begrijpen. Speciaal daarom werd de Facebookpagina ‘Urinoirplassen voor vrouwen’ opgericht.

“Volgens de rechter moeten vrouwen ook maar in het urinoir plassen. Tijd om dat eens te proberen. Proberen ja, want ik vraag me echt af hoe dat werkt. Met mijn billen onder de rand uitsteken terwijl half dronken Amsterdam in de buurt loopt? Op een plaskruis gaan zitten? Ik ben benieuwd wat de rechter in gedachten had...”, klinkt het. Ondertussen merkten al meer dan 6.000 mensen de eventpagina op.

Lees ook: Vrouw krijgt na kruistocht toch boete voor wildplassen: “ik had geen alternatief”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer