Clusterhoofdpijnman Peter Ketelslegers: “Zwijg alsjeblieft over België. Ik heb zo’n schrik om terug te keren”

Diepenbekenaar Peter Ketelslegers toont zich in het Eén-programma ‘Bargoels’ van zijn meest emotionele kant. De tv-makers volgen de man die lijdt aan clusterhoofdpijn tot in het Franse Marseillan, waar Peter noodgedwongen even verblijft om te bekomen van de intense pijn die hij heeft in het vochtige en koudere klimaat van België. “Zwijg alsjeblieft over België. Ik heb schrik als iets om terug te gaan.”

mige

“In Frankrijk heerst er een warmer en vooral droger klimaat. Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe minder pijn ik heb”, steekt Peter van wal. “Alles is beter dan de koude en vochtige winters in België. Ik ben hier nu nog maar een kleine week in Frankrijk, maar ik voel me herboren. Ik slik veel minder pijnmedicatie en de aanvallen van clusterhoofdpijn zijn aanzienlijk verminderd in pijn.”

Als programmamaker Eric Goens over België begint, raakt Peter de moed kwijt. “Zwijg over België, alstublieft he.” Vervolgens toont hij zijn pijnmedicatie. “Normaal neem ik een hele strip pijnmedicatie per dag, nu zijn er op één dag maar vier pilletjes uit. Ik krijg het niet in mijn hoofd hoe dat komt. Maar ik heb schrik als iets om terug te keren naar België”, vertelt de man, waarna hij begint te wenen. “Langs de ene kant ga ik graag terug voor mijn vrouw en kinderen, maar langs de andere kant heb ik enorme schrik. Ik kan me ook moeilijk laten blijven opereren, dat word je ook moe hoor. Ik zie geen andere oplossing dan verhuizen. Het zal moeilijk zijn in het begin.” Goens wil weten hoe snel een verhuis er aan zit te komen. “Van mij mag het morgen al zijn”, besluit de Diepenbekenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer