© BELGA

Sven Kums kan naar Watford (of Udinese)

Een transfer van AA Gent-aanvoerder Sven Kums is dan toch weer aan de orde. Kums' makelaar is met een bod gekomen van Watford waar AA Gent zich in kan vinden. Watford zou de Gouden Schoen voor vijf jaar willen vastleggen, maar meteen weer willen uitlenen aan het Italiaanse Udinese, dat met Giampaolo Pozzo dezelfde eigenaar heeft.

Michael Van Damme

Meteen is ook duidelijk waarom algemeen directeur van AA Gent Michel Louwagie niet met de club is meegereisd naar Macedonië. Op dit moment is er nog geen akkoord op clubniveau, maar Gent wil aan de geboden voorwaarden wel meewerken aan een transfer. Twee zaken zijn cruciaal voor de Buffalo's: het bod dat via de makelaar van Kums is medegedeeld moet nu officieel uitgebracht worden door Watford zelf én AA Gent moet een waardige vervanger vinden. Tot zolang is er geen deal. Verwacht wordt dat Kums sowieso zondag nog zal kunnen meespelen tegen Anderlecht.

Louwagie had ruim een week geleden nochtans gezegd dat de tijd op was voor een transfer van Kums, maar op dat moment was er enkel een bod van Napoli dat louter mondeling via de makelaar van Kums was overgebracht en sowieso ruim onvoldoende was. Het dossier bleef aanslepen en AA Gent wilde niet in een scenario stappen waar het in onzekerheid bleef over zijn belangrijkste speler zonder dat er voldoende tijd was om een vervanger aan te trekken. Als de deal met Watford zich voltrekt, heeft AA Gent deze zomer tussen de 21,5 en 24 miljoen euro aan transfergelden ontvangen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL