© AP

Je iPhone kreeg een update, dit verandert er voor jou

De nieuwe update van iOS, het besturingssysteem van je iPhone, heeft heel wat nieuws voor je in petto. Zo zal onder meer je App Store er lichtjes anders gaan uitzien en wordt het eindelijk makkelijker om documenten terug te vinden op je iPad.

nkdr

Vanaf dinsdagavond om zeven uur is de nieuwe update voor iOS beschikbaar: iOS 11. Voor autobestuurders maakt Apple het rijden iets veiliger. In de Kaarten-app kan je voortaan aangeven dat je niet gestoord wil worden met berichtjes of notificaties. Zo ben je minder snel afgeleid tijdens het rijden.

In de App Store zie je na de update een deeltje ‘Vandaag’ waarin de nieuwste apps tentoongesteld zullen staan. Ook de nieuwste spelletjes zullen op een gelijkaardige manier weergegeven worden. Met de nieuwe AR Kit wil Apple je de geneugten van ‘augmented reality’ leren kennen. Het zal je toestaan om virtuele objecten te plaatsen in het beeld dat je camera waarneemt. Die heraanleg van je tuin kan je voortaan dus eerst simuleren op je iPhone voor je aan het verplanten slaat.

Je iPad en iPhone krijgen voortaan ook een Bestanden-app die je in staat moet stellen om door al je bestanden te bladeren. Dat was al langer een verzuchting van gebruikers, en Apple komt er met iOS 11 eindelijk aan tegemoet. Daarvoor verdwijnt wel de iCloud Drive app.

Ook het Control Center waar je dingen aanpast als volume, bluetooth, je zaklamp enzovoort krijgt nu meer mogelijkheden, net als de 3D Touch, zodat je minder vaak echt in je instellingen moet duiken om dingen aan te passen.

Daarnaast zal Siri nu een meer natuurlijke stem krijgen en zal ze ook een vertaalfunctie krijgen. Het talenpakket is voorlopig nog beperkt en lijkt niet te werken met Nederlands, maar wanneer je Siri vraagt een Engels woord te vertalen naar Chinees, Duits, Frans, Italiaans of Spaans, zal ze dat voor je doen.

De iPad krijgt ook een Dock zoals we dat kennen van de Mac-computers, in die zin dat het vanuit elke app beschikbaar wordt en niet alleen vanuit het Home-scherm zoals dat tot nu het geval was. In dat Dock kunnen gebruikers tot dertien vaak gebruikte apps kwijt die dan altijd binnen handbereik zijn. Er komt ook een nieuwe ‘App Switcher’ die je alle actieve apps toont op één overzichtelijk scherm.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer