Jonge Gentenaar (26) overleden nadat hij van boot valt

© sln

Ter hoogte van bouwbedrijf Bostoen in Drongen is woensdagavond laat een man (26) van een boot in de Ringvaart gevallen. Brandweer, ambulance en scheepvaartpolitie kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd nog uit het water gehaald en op de oever gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.

Sander Luyen

De man was was met een vriend met een speedboot aan het varen op de Ringvaart. Om een nog onbekende reden is de 26-jarige bestuurder van de boot de controle over het stuur verloren. Daardoor kwam het vaartuig met in botsing met de betonnen rand van de oever van de Ringvaart in Drongen. Daardoor is het 26-jarige slachtoffer, dat op de voorpiek van de boot zat, in het water terecht gekomen. Dat gebeurde omstreeks 21 uur.

Ongeveer vijftig minuten later werd de man gevonden door de duikteams van de brandweer van Gent en Gavere. Artsen van het UZ Gent probeerden hem nog ter plaatse te reanimeren. Het slachtoffer werd nog naar het Maria Middelares-ziekenhuis gebracht, maar bleek bij aankomst overleden.

Het Gentse parket stelde een wetsgeneesheer aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Door het incident was de R4 Buitenring een tijdlang volledig afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen