© BELGA

Horeca-groothandel opent tweede vestiging op Eilandje

In Antwerpen heeft horecagroothandel Metro donderdagochtend haar tiende Belgische winkel geopend. Met minder snoep, meer "ultravers", een workshopkeuken en zelfs een eigen kruidenkwekerij hoopt de groep de horeca in het noorden van Antwerpen te paaien.

CWil

Metro, enkel toegankelijk voor horecaprofessionals, heeft al een winkel in het zuiden van Antwerpen, maar door het grote klantenpotentieel - geschat op 6.000 - en ook de mobiliteitsproblemen van de stad, gelooft men sterk in de nieuwe vestiging aan het Antwerpse Houtdok.

De winkel is met 2.200 m2 kleiner dan andere vestigingen, maar heeft toch nog 13.000 artikels in de aanbieding, waaronder 2.000 nieuwe. "We focussen ons aanbod meer op horeca, meer specifiek op gastronomie", zegt CEO Vincent Nolf. "Hadden we vroeger bijvoorbeeld een nogal groot assortiment snoep, dan kiezen we nu meer voor meer ultraverse, vaak ook lokale producten."

In Antwerpen wordt sterk ingezet op extra diensten. Zo zullen er workshops worden gegeven. Na een kleine afdeling in Berlijn krijgt ook Antwerpen nu een zogenaamde 'InFarm', een binnenhuiskwekerij om bijvoorbeeld Mexicaanse kruiden te telen.

Het bedrijf wil ook meer inzetten op - duurzame - toelevering. "Momenteel is 40 procent cash & carry en 60 procent al delivery. Dat laatste aandeel willen we nog vergroten", vervolgt Nolf. "Er is een partnership met Bubble Post. 40 procent van onze leveringen gebeurt al met ecologische voertuigen. Steeds meer grote steden voeren een mobiliteitspolitiek. We moeten klaar zijn voor de toekomst. Onze klanten waarderen dat."

Het bedrijf verwacht voor de nieuwe vestiging op termijn een jaaromzet van 30 miljoen euro, afkomstig van zowat 3.000 klanten. Metro kijkt ook actief uit naar nieuwe locaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER