© BELGA

Overleden zoontje mee op de familiefoto: “Mylan heeft maar 13 uur mogen leven”

Een gezin uit het Nederlandse Venray heeft een erg opmerkelijke, emotionele familiefoto laten maken. Op het kiekje is hun overleden zoontje namelijk te zien.

mige

Het was op het verzoek van moeder Sanne Peeters (28) dat fotograaf Dasja Dijkstra-Zijlstra aan de slag ging met fotobewerkingsprogramma’s. Op het originele kiekje is Sanne met haar man Vincent Pastoor (32) en hun twee kinderen Yinthe (bijna vier) en Lynn (15 maanden) te zien. Maar eigenlijk telt het gezin drie kinderen. Hun zoontje Mylan overleed enkele uren na zijn geboorte, maar hoort voor Sanne en haar man nog steeds bij het gezin. “We hebben het altijd over onze twee kinderen, maar in ons hart hebben we er drie. Dat moet je altijd uitleggen, maar de mensen begrijpen het wel als ze de foto zien”, steekt Sanne van wal in de Nederlandse krant De Limburger. “Voor ons gevoel is het hem. We zullen het nooit zeker weten, want Mylan heeft nog geen dertien uur mogen leven. Maar voor ons gevoel is het gezin nu compleet.”

De vrouw kwam op het idee nadat ze ergens anders een gelijkaardige foto had zien passeren. “Er zit heel veel liefde en geborgenheid in de foto. Het kiekje druipt van de liefde, niet van het verdriet. Het is niet luguber, niet wazig of zweverig. Je ziet geen spookjongetje, het is echt. Ik heb de foto niet dramatisch willen maken, het jongetje zit echt vast aan zijn moeder, hij loopt mee met het gezin”, voegt de fotograaf Dasja nog toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer