© DJI

Spoorarbeider komt om het leven na aanrijding door trein in Oostende

Een spoorarbeider is donderdagochtend om het leven gekomen na een aanrijding door een trein in Oostende. De man was op het moment van de feiten bezig met voorbereidende werkzaamheden op het spoor.

De werknemer van Taveirne, een onderaannemer van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabal, bevond zich rond 7 uur op de sporen - zo’n 500 meter van het station van Oostende - om voorbereidende metingen uit te voeren voor toekomstige werken. Er waren op dat ogenblik geen werken bezig en de sporen waren niet buiten dienst gesteld.

De man werd aangereden door een trein die enkele minuten na zeven het station van Oostende uitreed. Het parket komt ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit, die spreekt van een spijtig arbeidsongeval. De identiteit van de man werd voorlopig niet vrijgegeven. De collega’s van de man reageren erg aangeslagen.

Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is sindsdien onderbroken, meldt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. Alle reizigers moesten de trein verlaten, terugwandelen naar het station en daar konden ze vervolgens een bus nemen. Reizigers naar en vanuit het binnenland kunnen ook de kusttram gebruiken tussen Blankenberge en Oostende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER