Alerte kinderen voorkomen drama na nachtelijke woningbrand

© if

Een 40-jarige moeder en haar twee kinderen zijn in de nacht van woensdag op donderdag naar het ziekenhuis gebracht na een brand in Sint-Andries bij Brugge. Hun woning werd onbewoonbaar verklaard. Voor het gezin had het veel erger kunnen aflopen als de kinderen niet zo alert gereageerd hadden.

Tim Lescrauwaet

De brand ontstond woensdagnacht in de woning van het gezin langs de Gistelse steenweg in Sint-Andries. Het vuur brak uit rond de gaskachel, maar de precieze oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Het was de 13-jarige dochter van het gezin die de brand opmerkte. Haar broer hoorde zijn zus huilen en wekte zijn moeder.

Daarop kon de vrouw haar kinderen in veiligheid brengen en de hulpdiensten waarschuwen. In het ziekenhuis kregen de drie bewoners zuurstof toegediend. Na een nachtje observatie mochten ze vertrekken. Ook de kat had veel rook binnen gekregen en had verzorging nodig.

De brand veroorzaakte veel schade. Het huis, dat recent verbouwd werd, is onbewoonbaar verklaard en het gezin heeft tijdelijk elders onderdak gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen