© Photo News

Tweede ritzege voor Bouhanni in Frankrijk

Nacer Bouhanni heeft de ochtendrit in de Ronde van Poiteau-Charentes op zijn naam geschreven. De sprinter van Cofidis haalde het donderdag na 95,2 kilometer in de sprint voor de Italiaan Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert) en Arnaud Démare (FDJ). Sep Vanmarcke werd eerste landgenoot op een negende plaats.

In deze korte ochtendetappe tussen Thuré en Châttelerault slaagden, na verschillende aanvalspogingen, drie renners er in om te ontsnappen uit het peloton: Damien Touzé (HP BTP-Auber 93) en twee landgenoten: Dieter Bouvry (Roubaix Lille Métropole) en Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise). Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, maximaal 2:25, waar LottoNL-Jumbo de wedstrijd controleerde voor ritwinnaar van woensdag en ook nieuwe leider Tom Van Asbroeck.

Het peloton speelde met de vluchters, leek het, en in de laatste 30 km schommelde de voorsprong voortdurend tussen 50 seconden en 1:20. Maar uiteindelijk werd het nog kantje boordje en zouden ze hen pas grijpen in de slotkilometer. In de sprint toonde Bouhanni, die woensdag zijn kansen niet kon verdedigen door een val in het slot, zich andermaal de snelste nadat hij eerder de openingsrit won. Hij neemt de leiderstrui opnieuw over van Tom Van Asbroeck, die ten val kwam in de sprint en nu tweede staat op zes seconden.

Donderdagnamiddag staat nog een tijdrit van 23 km op het programma.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer