© YouTube

Hoezo hittegolf? Voor veel vrouwen is het nu eigenlijk winter

Het is buiten tropisch warm, maar binnen draait de airco overuren en dat kan bij vrouwen op kantoor al eens tot de opmerking leiden dat het best koud is. Gek? Mannen vinden alvast van wel, zo toont het filmpje van College Humor aan dat de spot drijft met het koukleumen op de warmste dagen van het jaar.

In het filmpje zien we drie vrouwen op kantoor die voelen dat de ‘hun winter’ eraan komt. “Wanneer de lente verandert in de zomer en de bomen in bloei staan, verandert de lucht op kantoor in ijs en bevriezen alle vrouwen”, zegt het trio dat warm gekleed is in koor. De mannen, die luchtige outfits dragen, vragen zich af of ze de airconditioning bedoelen en hebben het bij het juiste eind.

Deze parodie op echte koukleumen tijdens de zomermaanden is uiteraard zwaar overdreven, maar wetenschappelijk onderzoek toont wel aan dat dames het op kantoor vaak kouder hebben dan mannelijke collega’s. Begin vorig jaar zocht de ploeg van ‘Ook Getest op Mensen’ uit hoe dat eigenlijk komt. De conclusie was dat de lichaamstemperatuur van de vrouwen lager is dan die van de mannen, vooral als ze gemeten wordt aan de handen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fit & Gezond