© rr

Advocaat van pester (20) die celstraf riskeert: “Slachtoffer deed vrijwillig mee aan ‘flauwval challenge’”

Het openbaar ministerie vordert een gevangenisstraf van 14 maanden tegen een 20-jarige man die betrokken was bij een ernstig pestgeval in Emblem. Een 13-jarige jongen werd gewurgd tot hij het bewustzijn verloor, daarna werd hij in het kanaal gegooid.

vdaa

De feiten werden op 16 juni gepleegd door twee minderjarigen en de 20-jarige beklaagde, die zich nu moet verantwoorden voor opzettelijke slagen en onmenselijke behandeling. De verdachten hadden de feiten gefilmd en de beelden verspreid via sociale media.

Een school in Lier kreeg het filmpje onder ogen en verwittigde de politie. De drie jongeren werden snel geïdentificeerd. Ze zouden het plan hebben opgevat om het slachtoffer te laten hyperventileren.

De advocaat van de beklaagde vraagt de vrijspraak omdat het 13-jarige slachtoffer vrijwillig zou hebben meegewerkt aan de zogenaamde “flauwval challenge”. Het slachtoffer ontkent dit. Op de beelden was ook te zien hoe hij probeerde te ontkomen.

De twee minderjarige verdachten - een 15-jarige jongen uit Sint-Katelijne-Waver en een 16-jarige jongen uit Putte - werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER