© Stefaan Beel

Man voor ogen van zoontje doodgereden door trein

Bij een aanrijding op het spoor tussen Roeselare en Izegem in West-Vlaanderen is vrijdagmiddag een man overleden. De veertiger werd gegrepen door een trein terwijl hij een overweg in Rumbeke overstak. Dat gebeurde voor de ogen van zijn zoontje.

gsd, stl

Het vreselijk ongeval gebeurde omstreeks 15.15 uur aan d e Mandellaan in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke. Een man en zijn zoon kwamen met de fiets aan de hand uit de richting van het centrum van Rumbeke. Aan de Mandellaan staken ze de overweg over. De man was aan het telefoneren en had niet in de gaten dat de slagbomen inmiddels gesloten waren. De machinist van de aanstormende trein gaf nog een geluidssignaal met zijn locomotief, maar toen was het al te laat. De man werd gegrepen door de trein en overleed ter plaatse. Alles gebeurde voor de ogen van zijn zoon, die ongedeerd bleef.

“De overweg heeft correct gefunctioneerd. Het gaat hier dus om een erg spijtig ongeval”, zegt Fréderic Petit, woordvoerder van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel. Er was op de plaats van het ongeval een omleiding vanwege werkzaamheden in Rumbeke. Die ligt echter niet aan de basis van het ongeval, zo meent de politie, gezien de geluidssignalen van zowel de overweg als de trein zelf.

Er zaten enkele tientallen reizigers op de trein van Brussels Airport - Zaventem naar Oostende. De NMBS legt vervangbussen in tussen beide steden. De overige treinen worden zo veel mogelijk omgeleid. Er worden ook treinen ingelegd met pendeldienst.

© Stefaan Beel

© Stefaan Beel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer