© Bart Dewaele

Theo Francken: “Dit moet stoppen, want voor je het weet staat er een gek op die denkt dat ik moet ‘opgeruimd’ worden”

Theo Francken (N-VA) deed in het nieuws op vtm een scherpe oproep naar Ecolo en veroordeelde de persoonlijke aanvallen naar aanleiding van zijn migratiebeleid. “Dit is ver voorbij het democratische fatsoen. Zie hoe het met Pim Fortuyn is afgelopen. Voor je het weet staat er een gek op die vindt dat hij mij ook maar moet ‘opruimen’.”

ph

Francken, die net terug is van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York, reageerde nog eens op de fotomontage waarin hij als nazi-officier te kijk wordt gezet. De prent werd gemaakt door de Ecolo-jongeren, die zich nog niét distantieerden van het initiatief.

“Als hier geen excuses voor komen, dan gaat dit ver voorbij aan het democratische fatsoen. In Nederland werd er in de maanden voor de moord op Pim Fortuyn ook een echte campagne tegen de man gevoerd, vanuit links. Ik wil mezelf niét met Fortuyn vergelijken, maar voor je het weet staat hier ook iemand op die naar aanleiding van de hetze vindt dat ik ook maar moet ‘opgeruimd’ of uit de weg geruimd moet worden. Dit moet stoppen.”

© BART DEWAELE

Aan het kabinet van de staatssecretaris in Brussel werd de voorbije nacht ook een tekst op de muur geklad die verwees naar zijn tweet over het ‘opruimen’ van het Maximiliaanpark. “Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik de vluchtelingen wilde opruimen. ik wilde het park opruimen, én het probleem oplossen. Dat is verkeerd begrepen”, zei Francken nog eens in het tv-interview.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer