© BELGA

Eveline Peleman roeit B-finale op WK roeien

Eveline Peleman komt vrijdag in actie in de B-finale van de lichte skiff voor seniores op het WK roeien. Donderdag moest ze de Rotterdamse wedstrijdbaan op voor haar halve finalerace, waarvan de eerste drie een A-finaleticket kregen toegestopt. De drie andere skiffeuses werden naar de B-finale verwezen. Peleman strandde op de vijfde plaats.

De Nieuw-Zeelandse regerende wereldkampioene Zoe McBride en de Canadese Katherine Sauks hadden eerder deze week indruk gemaakt met hun scherpe chrono’s. Het verbaasde dan ook geen roeikenner dat Peleman van in de eerste meters de rol moest lossen. Na 150 meter roeide de Gentse al tien slagen per minuut trager dan McBride. De achterstand van Peleman groeide constant, want ze miste ook duidelijk het hoge ritme om aan te klampen.

Na 500 meter was ze laatste en dat op vier seconden van de derde plaats. Halfweg was de achterstand opgelopen tot zeven seconden en op 500 meter bleek de kloof van tien seconden helemaal onoverbrugbaar. Uiteindelijk zou McBride de race niet alleen overtuigend winnen, ze zou ook haar wereldbesttijd met één seconde scherper stellen.

Peleman sloot de recordrace als vijfde af. De gewezen wereldkampioene in de lichte skiff (2014) liet de negende tijd op de twaalf halvefinalisten noteren. De Gentse lichtgewichtkampioene krijgt zaterdag wel nog een kans op eerherstel in de B-finale (7e tot 12e plaats).

Uitslag:

Vrouwen lichtgewicht - Skiff (12 skiffeuses: twee halve finaleraces, eerste drie plaatsen zich de voor de A-finale, andere skiffeuses varen de B-finale (7e tot 12e plaats)):

Tweede halve finalerace:

1. Zoe McBride (NZe) 7:31.45

2. Anastasia Ianina (Rus) 7:34.35

3. Katherine Sauks (Can) 7:34.96

4. Patricia Merz (Zwi) 7:37.15

5. Eveline Peleman (BEL) 7:48.47

6. Gemma Hall (GBr) 7:50.54

Eveline Peleman (KR Sport Gent) klokte de negende tijd en vaart vrijdag de B-finale

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer