© mto

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.

eco

Kunstroute langs 29 kunstenaars

Kunstkring Kosmos in Lommel bestaat 30 jaar en viert dat dit weekend met een kunstroute ArtExpo. Op 11 locaties kunt u 29 kunstenaars bezoeken. Bijna alle disciplines in de kunst zijn aanwezig. De kunstenaars laten u graag hun werken zien, in hun tuin, atelier of werkplaats. Ook worden er op diverse locaties demonstraties gegeven.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 18 uur. Gratis deelname. Meer info over de route en kunstenaars op www.artexpokosmos.weebly.com

Internationaal bloemenevent in Alden Biesen

Bloemenpracht in een historische omgeving, dat is Fleuramour dat u nog tot en met maandag in Alden Biesen kan bezoeken. 120.000 bloemen worden verwerkt in creaties op topniveau, en dat door bloemschikliefhebbers en bloembinders uit alle hoeken van de wereld. De floristen tonen hun kunnen o.m. in de kerk, de binnenplaats, de kasteelvertrekken en de tuinen.

Zaterdag, zondag en maandag vanaf 10 uur. Kasteelstraat 6. Ticket kassa: 20 euro (gratis voor -12 jaar). Meer info: www.fleuramour.be

Feest aan waardevolle rivier Warmbeek

Propere rivieren en waterlopen zijn van essentieel belang. De Warmbeek in Achel is zo’n propere rivier vol leven en is daarom door Aquafin uitgekozen om gastheer te zijn voor het event Chap’eau. U kunt er zondag kiezen uit tal van activiteiten: een natuurwandeling, fietstochten, een molenwandeling, een natuurloop door de bospaden en zandduinen, mountainbikeparcoursen in het groen, een bezoek aan de kaasmakerij en het wijndomein, infostandjes, animatie, enz. Het hart van het hele gebeuren ligt aan torenmolen De Tomp in natuurgebied Lange Els in Achel.

Zondag, van 8.30 tot 18 uur. Tomperweg. Meeste activiteiten zijn gratis (soms vooraf inschrijven verplicht). www.chap-eau.be

Defilé historische schuttersgilden en Torenfeesten

Op zondag zijn de Vlaamse historische schuttersgilden (in vol ornaat) te gast in Peer. Dat gaat gepaard met een optocht door het centrum en optredens van trommelkorpsen, volksdansgroepen en vendelzwaaiers. U kunt ook kijken naar demonstraties van verschillende schiettechnieken met o.a. de luchtbuks, handboog of katapult. Nog op het programma: een toeristische zoektocht en kinderanimatie. En natuurlijk zijn het geen Torenfeesten als u de Reus der Kempen niet zou kunnen beklimmen of via rappel afdalen.

Zondag, van 10 tot 18 uur. Centrum. Gratis toegang. www.Peer650.be

Middeleeuws spektakel in het centrum

Het centrum van Beringen wordt in het kader van het event Bruegel in Beringen een heel weekend lang omgetoverd tot een middeleeuws dorp. Zaterdag bestaat dat uit een biermarkt, Bruegelbufetten, workshops, een fakkeltocht met heksenverbranding en een vuurshow. Zondag is er een kinder- en familiedag met workshops, demonstraties met roofvogels en ambachten, huifkartochten, folkloristische muziek, vuurkorven, enz.

Zaterdag vanaf 18 uur, zondag vanaf 13 uur. Markt. Gratis toegang. www.toerismeberingen.be

Wereldfestival Fiesta Mundial voor jong en oud

Een wereldfestival voor het goede doel. Dat is Fiesta Mundial dat dit weekend opnieuw op de Keiheuvel wordt georganiseerd. Zaterdag is de Keiheuvel het toneel voor een muziekfestival met live wereldmuziek op drie podia. Zondag is het familiedag, met creatieve, actieve en leerzame workshops (o.a. rond het festivalthema Wereldburgerschap), een foodmarkt, een ballonnenclown, enz.

Zaterdag vanaf 16 uur, zondag vanaf 13 uur. 17 Esk. Licht Vliegwezenlaan. Ticket zaterdag: 12 euro, zondag 8 euro (gratis voor -16 jaar). www.fiestamundial.be

50 activiteiten in natuur Heempark

Vuur maken zonder een lucifer of aansteker. In een boom klimmen. Boerderijdieren aaien. Het zijn allemaal dingen die kinderen zondag kunnen doen tijdens het Heemparkfeest in Genk. Het thema is duidelijk: ontdek de 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12 bent. Maar ook de rest van de familie zal zeker van de namiddag kunnen genieten in het milieu- en natuurcentrum. Zo is er een deathride en zijn er lekkere hapjes te proeven, recht uit de houtoven.

Zondag, van 14 tot 17 uur. Hoogzij 7. Gratis deelname. www.heempark.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer