© AFP

Sylvain Chavanel toont zich snelste tegen de klok en slaat dubbelslag in Ronde van Poitou-Charentes

Sylvain Chavanel heeft donderdag de tijdrit in de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1) gewonnen. De 37-jarige Fransman van Direct-Energie, legde het parcours van 23 km van Saint-Sauveur naar Châtellerault af in 26:51, goed voor een gemiddelde van 51,397 km/u. Wilco Kelderman kwam op een tweede plaats zelfs niet in de buurt en finishte op exact een halve minuut. De Portugees Nelson Oliveira finishte in dezelfde tijd als de Nederlander. Sep Vanmarcke werd tiende op 1:12.

Chavanel slaat een dubbelslag. Hij is de nieuwe leider, want Nacer Bouhanni verloor 5:47, goed voor een 128e plaats op 132 deelnemers. Bouhanni is nu pas 85e.

Voor Chavanel, drievoudig nationaal kampioen tijdrijden in 2012, 2013 en 2014, was het zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar won hij de derde rit in de Ster van Bessèges (Fra/2.1). Twee jaar geleden kroonde Chavanel zich tot eindwinnaar van de Ronde van Poitou-Charentes, eveneens door toen in de tijdrit toe te slaan. Ook in 2005 en 2006 was hij de eindwinnaar van de Franse rittenkoers, toen nog onder een andere naam. De Ronde van Poitou-Charentes eindigt vrijdag met een vlakke etappe van Thouars naar Poitiers over 171,3 km.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer