© Photo News

Definitief: België mag met negen renners naar WK wielrennen

België mag, samen met nog negen andere landen, negen renners afvaardigen op het WK in Qatar, dat plaatsvindt midden oktober. Dat was al langer officieus bekend, maar werd donderdag ook officieel bekendgemaakt door de UCI.

De lijst wordt iedere keer opgemaakt op basis van de resultaten van de renners gedurende het seizoen. De landen uit de top tien van de UCI-wereldranking (en niet langer de WorldTour-ranking) mogen negen renners selecteren voor het WK. Opvallend, Duitsland, topfavoriet met Kittel, Degenkolb en Greipel, mag slechts zes renners afvaardigen en dat scheelt toch een slok op een borrel voor een ploeg die op een massasprint mikt.

De lijst:

9 renners: Australië, België, Colombia, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen en Zwitserland.

6 renners: Duitsland, Canada, Denemarken, Eritrea, Verenigde Staten, Iran, Polen, Tsjechië, Rusland en Oekraïne.

3 renners: Zuid-Afrika, Argentinië, Oostenrijk, Wit-Rusland, Chili, Zuid-Korea, Estland, Ierland, Japan, Kazachstan, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Nieuw-Zeeland, Portugal, Slovenië, Slovakije, Venezuela.

2 renners: Bulgarije, Costa Rica, Kroatië, Ecuador, Hongkong en Letland.

1 renner: Azerbeidzjan, Ethiopië, Finland, Griekenland, Guatemala, Mexico, Mongolië, Roemenië, Rwanda, Zweden, China, Tunesië, Turkije en Uruguay

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer