Aanhangwagen boort zich in gevel, mysterieuze motard voorkomt erger

© djr

Het centrum van Bellegem werd zaterdagmiddag opgeschrikt toen een losgeslagen aanhangwagen tegen een gevel knalde. Niemand raakte gewond.

djr

Enkel wat schade aan de gevel. Geen slachtoffers, geen andere auto's meegesleurd. Dat het ongeval niet erger afliep, kan gerust een mirakel genoemd worden. Zaterdagmiddag omstreeks elf uur reed een tractor met aanhangwagen – gevuld met ongeveer 5.000 kilogram aarde – bergopwaarts in de Bellegemsestraat.

Plots schoot die aanhangwagen door een mechanisch defect los. De kar bolde met oplopende snelheid naar beneden tot ze een kleine honderd meter verder tot stilstand kwam tegen de gevel van het huis naast wijnhandel Amphora.

Motorrijder gezocht

Daarbij vielen wonder boven wonder geen slachtoffers. Een heldhaftige motorrijder zou daarbij een grote rol gespeeld hebben. Volgens omstanders rook hij snel onraad en waarschuwde hij voetgangers en fietsers voor het naderende gevaarte. “De identiteit van de motorrijder konden we voorlopig nog niet achterhalen”, zegt woordvoerder van de politiezone Vlas Thomas Detavernier. “Maandagochtend plaatsen we misschien een oproep op de sociale media om hem op het spoor te komen, want hij heeft zeker erger voorkomen.”

Ook de kinderen die op het moment van het ongeval aan het spelen waren in de kamer waartegen de aanhangwagen terechtkwam, bleven ongedeerd. Het huis liep alvast heel wat averij op. Een aannemer kwam ter plaatse om te onderzoeken of het huis gestut moest worden. “Dat was wel degelijk het geval, maar uiteindelijk blijft de woning ondanks de ongemakken bewoonbaar”, aldus Detavernier. Door het spectaculaire ongeval bleef de Bellegemsestraat een drietal uur afgesloten voor het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen