Tim van der Zeypen
Volledig scherm
© Tim van der Zeypen

Zware brand vernielt loods van Mechelse bandenfabrikant

VideoIn Walem bij Mechelen is er vannacht brand uitgebroken bij bandenfabrikant Varec. De brandweerzone Rivierenland rukte massaal uit en door een gebrek aan water werd het grootwatertransport opgestart.

  1. Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: “Dit zal het leven van honderdduizenden mensen veranderen”
    PREMIUM
    100

    Hoe één deurwaar­der de ‘schuldin­du­strie’ aan banden wist te leggen: “Dit zal het leven van honderddui­zen­den mensen veranderen”

    Vandaag stemt de Kamer een wet die heel wat mensen met schulden zal helpen. “Een revolutie en uniek in Europa”, meent Patrick Van Buggenhout. Hij is zelf deurwaarder, maar vocht de voorbije jaren hard om de schuldindustrie aan banden te leggen. Met succes. “Op korte tijd zijn er drie wetten gestemd die het leven van honderdduizenden mensen zullen veranderen, en die de overheid veel geld zullen opbrengen én besparen.” Wat verandert er voor mensen met schulden?
  2. “Als De Wever voor PS kiest, stevenen we af op het failliet van België”: Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) voeren samen campagne in Oudenaarde
    PREMIUM
    2

    “Als De Wever voor PS kiest, stevenen we af op het failliet van België”: Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) voeren samen campagne in Oudenaarde

    In een steenbakkerij in Oudenaarde volgde HLN twee donkerblauwe politici op zoek naar stemmen. Die willen ze straks graag inruilen voor een federale regering met centrumrechtse koers. Maar kan u Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) op dat vlak nog geloven? “We geven toe, in Vivaldi hebben we ons liberale programma niet kunnen uitvoeren zoals we wilden.” Ze zweren dat het na 9 juni anders wordt. “Tenzij Bart De Wever (N-VA) naar PS lonkt, natuurlijk.”