Verkeer op E40 moet “slalommen” tussen gebotste voertuigen: “Ochtendspits helemaal om zeep”

© BELGA

Na een ongeval ter hoogte van Bertem is het al minstens twee uur aanschuiven op de E40 richting Brussel. Het verkeer moest een tijdlang “slalommen” tussen de gebotste voertuigen. Dat verliep echter zo moeizaam dat het verkeer er zo goed als stilstond. “Blijf er weg”, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.

mtm, boj

Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar er waren minstens twee voertuigen betrokken bij het ongeval. De ene wagen staat dwars op de twee rechtse rijstroken, het andere versperde de twee linkse stroken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De snelweg was even volledig afgezet, maar intussen hebben de hulpdiensten al wat brokstukken verwijderd en werden de twee linkse rijstroken al vrijgemaakt. Het verkeer moest wel een tijdlang tussen de twee gebotste voertuigen door rijden, waardoor “de ochtendspits helemaal om zeep is”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Dat slalommen verliep zo moeizaam dat de wachttijd opliep tot meer dan twee uur. “Pendelaars stellen hun vertrek beter uit of rijden om. De E40 is op dit moment beter te mijden. Ook op de E314 is het al aanschuiven”, zegt Bruyninckx. “Wie van Hasselt naar Gent moet, rijd beter om via Antwerpen, van Luik naar Brussel ga je best via Namen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen