© afp

Spookrijder die Nederlands Limburgs gezin doodreed mocht niet rijden

De 34-jarige Poolse vrachtwagenbestuurder, die zaterdag een dodelijk ongeval op de Duitse snelweg veroorzaakte, mocht helemaal niet rijden, zo blijkt uit gegevens die het transportbedrijf Wier-Jar, waarvoor de man op de baan was, bekend maakte. Bij het ongeval kwam een Sittards echtpaar van 53 en 51 jaar en hun 20-jarige dochter om het leven.

mige

De werkgever van Wier-Jar had de bestuurder voordien de opdracht gegeven rust in te lassen, maar toen ze bij het bedrijf de gps-gegevens van de man controleerden, merkten ze dat er iets mis was. “We zagen dat hij tegen het verkeer in ging rijden en slingerend van de linkerbaan naar de rechterbaan ging”, aldus Simon Ponczak van het bedrijf tegen De Telegraaf. “We hebben hem nog gebeld wat er aan de hand was. Hij antwoordde wel, maar het was allemaal erg vaag en raar. Dat baarde ons zoveel zorgen dat we meteen de Duitse politie hebben gewaarschuwd, maar toen was het al te laat.”

De Poolse bestuurder had rond 20u30 besloten om zijn vrachtwagen om te keren op de Duitse A67. Hij reed met een snelheid van ongeveer 90 kilometer per uur in op twee auto’s: een Duitse BMW en een Skoda van het Sittards gezin. Het gezin stierf bij het ongeval. De vier inzittenden van de BMW raakten lichtgewond. De vrachtwagenchauffeur zelf raakte zwaargewond. Hij was zondag nog niet aanspreekbaar. Volgens een agent die ter plekke was, was de ravage erg groot. “De persoonlijke bezittingen zoals koffers lagen ver van de auto.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer