Beyhan kookt: Spinazie mücver

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke spinazie mücver klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 200 gr spinazie (blaadjes zonder steel), 1 ui, 60 gr rijst, 250 gr ricotta (je kan ook fetakaas gebruiken), 2 eieren, 1 tl bakpoeder, peper en zout, 1 tl pepervlokken, 3 el bloem (60g).

Bereiding:

- Kook de rijst gaar en laat afkoelen. - Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes. - Rasp of snipper de ui fijn. - Neem een kom en meng de spinazie met de ricotta, eieren, rijst, ui en het bakpoeder. - Breng op smaak met zout, peper en pepervlokken. - Voeg de gezeefde bloem erbij en roer alles samen. - Bekleed een springvorm (20cm) met bakpapier en vet de springvorm in met een beetje olie. - Schep het mengsel in de bakvorm. Bak ze in een voorverwarmde oven (180°) totdat het gaar is. Serveer de spinazie mücver met een yoghurtdipsaus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer