Na 850 zittingen en 50.000 vonnissen houdt politierechter ermee op: “Geen dag met tegenzin komen werken”

© tlg

De Brugse politierechter Rudi Sierens (61) hing gisteren zijn toga definitief aan de haak. Hij sprak zijn laatste van meer dan 50.000 vonnissen uit. “Maar ik heb het nooit leuk gevonden om mensen te straffen”, zegt hij.

TIM LESCRAUWAET

Zo'n 850 zittingen. Goed voor om en bij de 50.000 vonnissen. De cijfers die politierechter Rudi Sierens (61) uit Brugge kan voorleggen zijn niet min. Gisteren zat hij zijn allerlaatste zitting voor, maar het woord “pensioen” neemt hij zelf niet in de mond. “Ik noem het zelf liever permanent verlof.”

Een luid applaus op het einde van een zitting in de politierechtbank. Het leek een beetje vreemd. Maar familie en (ex-)collega's waren naar de laatste zitting afgezakt om politierechter Sierens definitief uit te wuiven. “Ik heb zelf ook heel veel aan die mensen gehad tijdens mijn ganse carrière”, zegt hij.

21 jaar is Sierens politierechter geweest. “Geen dag heb ik gedacht om iets anders te gaan doen. Ik heb dat zelfs als een soort roeping ervaren. Ik ben dan ook nooit met tegenzin naar de rechtbank gekomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen