Bestuurster met voorlopig rijbewijs verleende geen voorrang bij dodelijk ongeval

De autobestuurster die maandagavond betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Waterloosesteenweg in Ukkel, verleende bij dat ongeval geen voorrang. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen, zo meldt het Brusselse parket. De 20-jarige vrouw, die rondreed met een voorlopig rijbewijs, legde weliswaar een negatieve drugs- en alcoholtest af. Zij raakte bij het ongeval lichtgewond.

Het ongeval gebeurde maandagavond rond 18.30 uur. Een 53-jarige motorrijder botste er op een wagen die een manoeuvre aan het uitvoeren was. De motorrijder, een man van Italiaanse nationaliteit, overleefde de klap niet. De 20-jarige autobestuurster raakte lichtgewond en verkeerde in shock.

Het parket stapte maandagavond ter plaatse af met het lab van de federale politie en een verkeersdeskundige. Uit de eerste vaststellingen bleek dat de bestuurster geen voorrang zou verleend hebben, maar het verdere onderzoek van de verkeersdeskundige moet meer duidelijkheid verschaffen over de exacte oorzaak en omstandigheden van het ongeval.

De 20-jarige bestuurster werd maandagavond nog verhoord en legde een negatieve drugs- en alcoholtest af. Zij mocht na verhoor beschikken maar het parket laat wel nog een toxicologisch onderzoek uitvoeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen