© rr

Janine Bischops: van lieve Jenny naar venijnige Brigitte

“Kürt Rogiers heeft de mooie, heldere ogen van mijn vader. Dat doet me wel iets. Je begrijpt dat ik daar graag eens in kijk.” Hoeft het nog gezegd dat Janine Bischops (74) gisteren een toffe eerste draaidag beleefde op de set van Familie?

jdr

Jarenlang speelde Janine Bischops in Thuis, maar vanaf 21 november ruilt ze Jenny voor de moeder van Lars (Kürt Rogiers) uit de VTM-serie Familie. “En het voelde als thuiskomen”, aldus Bischops, die met duidelijke binnenpret de woordspeling maakt.

“Ik heb momenteel bijzonder veel werk in het theater. Maar eenmaal de camera’s rolden, merkte ik dat ik ook een bijzondere liefde koester voor tv-werk.”

Bischops, die in februari van dit jaar uit Thuis verdween, krijgt in Familie de gastrol van de 65-jarige Brigitte De Wulf. “Een heel ander type dan Jenny, die een goeie, lieve vrouw was. Brigitte is een dame die op haar strepen staat en venijnig uit de hoek kan komen. Dat contrast bevalt me. Als actrice is er niks aan om twee keer hetzelfde soort personage te spelen.”

Voorlopig staat Brigitte als een gastrol in de scenario’s van de VTM-soap. “Ook vandaag heb ik nog een volledige draaidag. Die scènes zullen dan allicht worden verdeeld over een paar afleveringen van Familie. Maar als het aan mij ligt, dan mogen ze mij gerust voor nog wat extra opnames vragen. Ik doe dit nu eenmaal dolgraag. Maar of er meer in zit, dat blijft voorlopig afwachten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER