Omstreden slachthuis heropent dan toch niet omdat klanten massaal afhaken

© rr

© sdi

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het slachthuis in Izegem dat zwaar onder vuur kwam te liggen na undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights gaat dan toch nog niet terug open. Minister Ben Weyts had maandag nochtans aangekondigd dat dat onder strenge voorwaarden wel mocht gebeuren, maar het slachthuis ziet nu zelf af van de heropening.

nkdr

LEES OOK. Hij kreeg het halve land over zich heen, zaakvoerder van slachthuis schreeuwt zijn onschuld uit. “Dat ene dier was gewoon een kwaad beest.”

Na de schokkende beelden waarop te zien was hoe een medewerker van slachthuis Verbist runderen systematisch elektrische schokken toediende, werd het slachthuis twee weken lang gesloten. Minister Ben Weyts kondigde maandag aan dat het onder strenge voorwaarden weer open mocht gaan, maar dat zal nog niet lukken, zo klinkt het bij het slachthuis zelf.

Door de controverse zijn er te veel klanten afgehaakt om de slacht opnieuw op te starten. “Op een normale dag worden bij ons 100 tot 150 runderen geslacht”, vertelt een directielid aan VTM Nieuws. “Om een rendabele slachtlijn te kunnen opstarten, moeten er toch op z’n minst 60 tot 80 dieren per dag geslacht worden.”

En aan zoveel dieren komen ze niet bij het slachthuis. Heel wat klanten weigeren hun dieren er simpelweg nog binnen te brengen. “We zijn momenteel aan het overleggen met onze klanten om te kijken met wie we kunnen heropstarten.” Maar dat blijkt dus geen sinecure.

De werknemers van het slachthuis worden ondertussen wel op andere manieren aan de slag gehouden. De bedienden kunnen gewoon doorgaan met de administratie en dergelijke, de arbeiders worden nu vooral ingezet voor kleinere klusjes en onderhoudswerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen