Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

3 mythes over limonade

Limonade is een typisch zomerdrankje, limonade is mierzoet en bruist altijd… Maar is dat echt zo? En wat als we het tegengestelde aantonen? 

LimonadeBeeld Rossel

Mythe 1: limonade is een zomerdrank

Online vind je talloze artikels die limonade bestempelen als dé zomerdrank bij uitstek. Limonade wordt vaak voorgesteld als een verfrissing die je enkel drinkt als het echt warm is. Je hoeft echter niet te wachten tot het kwik stijgt om je dorst te lessen. We moeten ons lichaam immers dagelijks hydrateren, ook als het koud is. Vermoeidheid, stress en fysieke inspanningen kunnen leiden tot uitdroging. Om dat tegen te gaan, is water onze beste bondgenoot. En waarom zou je jezelf geen pleziertje gunnen met een limonade op basis van water en natuurlijke ingrediënten? Elke dag, ongeacht het seizoen! 

Mythe 2: limonade bruist altijd

Oorspronkelijk werd limonade uitsluitend gemaakt van citroen, suiker en plat water. De eerste limonades verschenen in het zeventiende-eeuwse Frankrijk. Pas decennia later, vooral in Angelsaksische landen, werd er bruisend water voor gebruikt. Die traditie heeft zich wereldwijd verspreid en duurt ook nu nog voort. Bruisend of niet? Het is een kwestie van keuze, van cultuur en … van smaak. Spa opteerde voor de twee: de smaakvolle Spa DUO limonades zijn niet-bruisend, de Spa Fruit limonades bruisen wel!

Mythe 3: limonade is mierzoet 

De voedingsdeskundigen zijn formeel: we moeten ons verbruik van losse suikers beperken tot 50 gram per dag, om risico’s op een te hoge bloedsuikerspiegel, overgewicht en diabetes type twee te vermijden. Door te kiezen voor natuurlijke ingrediënten en een laag suikergehalte wordt limonade opnieuw iets om van te genieten, zonder risico op overdaad. De Spa Fruit limonades, verkrijgbaar in zeven variëteiten, combineren de geneugten van water en fruit. Zij bevatten ingrediënten van natuurlijke oorsprong en geen kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Een bruisend drankje, verfrissend en lekker! Voor wie niet van bubbels houdt, zijn er de tongstrelende Spa DUO limonades. Verrassende smaakcombinaties (aardbei/watermeloen; appel/dalandan; gember/limoen; braambes/framboos) met zuiver Spa water: caloriearme dranken zonder kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Alleen maar smaak en plezier!

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel