'Sorry voor Alles' en 'Callboys' genomineerd voor International Emmy’s

De Belgische tv-programa’s 'Sorry voor Alles' (Eén) en 'Callboys' (Vier) zijn genomineerd voor de prestigieuze tv-prijzen International Emmy Awards in de Verenigde Staten. Terwijl de Emmy’s voor de Amerikaanse programma’s bedoeld zijn, bekronen de 'International' Emmy Awards de beste buitenlandse programma’s. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 november in New York.

In 'Sorry voor alles' van zender Eén volgde een team tv-makers in elke aflevering een maand lang een onbekende Vlaming en namen zij hem of haar in de maling. Na die maand werd het slachtoffer meegelokt naar een tv-studio om te quizzen over die maand.

In april werd het programma nog bekroond met de Gold World Medal in de categorie 'entertainment en familieprogramma' op het New York Festival in Las Vegas. De show won ook al de Silver Intermedia Global Award op het World Media Festival in Hamburg.

De bedenker van het programma, Kamiel De Bruyne, reageerde woensdag op Twitter met de tweet: “Nou. Genomineerd worden voor dé belangrijkste TV-prijzen ter wereld. #ikkanda #iemmys2017.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eén-netmanager Olivier Goris is ook opgetogen over de internationale erkenning die uit de nominatie blijkt. "Dit is fantastisch nieuws", aldus Goris. "We hebben een bijzondere band met dit programma. Het komt uit de koker van een jonge twintiger, die dit als eindwerk bedacht op de fimschool en met de Truman Show in zijn achterhoofd zat, toen hij het in zijn badkuip bijeen fantaseerde. Het is een schitterend idee, vol branie en naïviteit, en het fijne eraan is dat het ook goed op het scherm is overgekomen. Dat was niet zo evident met dit format."

Ook Callboys maakt kans op een Emmy

"Callboys", de Vier-serie over een gigolobureau van Jan Eelen, is genomineerd in de categorie comedy. De serie viel al eerder in de prijzen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz.

In 2011 won "Benidorm Bastards" (VTM) de Emmy voor beste comedy. Drie jaar later was het de beurt aan "Wat als? " (VTM). Beide programma’s werden gemaakt door productiehuis Shelter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer