© FGP Limburg

© FGP Limburg

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Limburgse speurders rollen organisatie op die duizenden kilo’s cocaïne in marmeren blokken naar ons land smokkelt

De federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg hebben, in samenwerking met de Braziliaanse federale politie, een internationale drugsbende ontmanteld. De organisatie was verantwoordelijk voor de invoer van duizenden kilo’s cocaïne via de haven van Antwerpen. In ons land werden vorig jaar vier Limburgse verdachten gearresteerd. Deze week hield de Braziliaanse politie zes verdachten aan.

tomas

“In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag”, klinkt het in een persbericht. “In het Paasweekend werd 1500 kg inbeslaggenomen en op 30 april nog eens 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden.”

Na de inbeslagname werden in ons land vier Limburgse verdachten gearresteerd. De speurders wilden echter de volledige organisatie ontmantelen en zochten toenadering tot de Braziliaanse autoriteiten om zicht te krijgen op de leveranciers. Alle beschikbare gegevens uit het Belgische dossier werden aan de Braziliaanse collega’s overgemaakt.

De Braziliaanse federale politie startte daarop een zelfstandig onderzoek. Dat resulteerde maandag in 14 huiszoekingen en zes aanhoudingen. “Tijdens de actie, die de naam Blockbuster2 kreeg, werden huizen, appartementen, luxewagens en dure racepaarden in beslag genomen”, luidt het. “Vier marmeren blokken met cocaïne, klaar om te worden geëxporteerd, werden in een loods ontmanteld. De gelijkenis met de blokken die vorig jaar in België in beslag werden genomen is treffend.”

LEES OOK:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer