© ima

© ima

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brand verwoest garage, bewoonster afgevoerd naar ziekenhuis

Een brand heeft woensdag een garage naast een woning in de Torenstraat in Arendonk in de as gelegd. De bewoonster had rook ingeademd en werd ter controle naar het ziekenhuis gevoerd.

Ivo Meulemans

Een defect aan de centrale stofzuiginstallatie in het bijgebouw is de vermoedelijke boosdoener. “Mijn vrouw was rond 16.30u aan het stofzuigen in de woning toen het toestel plots niet meer werkte”, vertelt bewoner Marc Geenen. “Toen ze buiten ging kijken, was onze hond volop aan het blaffen. Even later kwam er rook uit de garage.”

De vrouw bracht nog enkele fietsen naar buiten en verplaatste de auto die voor de garage stond. “Ze is ter controle naar het ziekenhuis gevoerd”, zegt luitenant Jan Peeraer van de brandweer.

Het gebouw van naar schatting vier op 15 meter brandde volledig uit. De brandweer kon verhinderen dat de brand oversloeg naar de woning. “De winterbanden zorgden voor een zwarte rook”, zegt bewoner Marc Geenen. “We zijn ontriefd. In de ruimte stonden ook een zitmaaier, een grasmaaier, fietsen en duikmateriaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER