Open Vld schiet mobiliteitsvoorstel van sp.a af: “Permanente knip zal leiden tot een permanente standstill”

Een permanente knip van de Leien én de Kaaien. Dat is een van de meest opvallende punten uit het stedelijk mobiliteitsplan dat Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws ruim een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft gelanceerd. Philippe De Backer, lijsttrekker van meerderheidspartij Open Vld, loopt allerminst warm voor het opvallende voorstel. “Een permanente knip zal leiden tot een permanente standstill voor de Antwerpenaren.

JoRo

Sp.a wil op termijn 40% minder auto’s in de kernstad. Daarvoor zijn drastische maatregelen nodig, zoals een doordachte knip voor doorgaand wagenverkeer. Philippe De Backer, momenteel ook staatssecretaris in de federale regering, vindt het plan van Meeuws maar niets. “We moeten blijven inzetten op verschillende vervoersmodi en mensen overtuigen om het openbaar vervoer te nemen. Dat doe je niet door mobiliteitsopties weg te nemen, maar door opties toe te voegen en mensen de keuze te geven hoe ze zich naar de stad willen begeven”, aldus De Backer op ATV.

Ondernemersorganisatie Unizo reageert dan weer afwachtend. “Elk plan voor een duurzame mobiliteit heeft op zijn minst de verdienste van een reflectieoefening te zijn”, aldus Sofi Van Ussel van Unizo. “Wij willen gaan voor een mobiliteitsoplossing waarmee de economische impact op de ondernemers zo laag mogelijk is”, klinkt het afwachtend. Unizo wil laten onderzoek wat de impact is van het voorstel voor het echt stelling inneemt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER