Ex-bassist van Deep Purple Glenn Hughes onwel geworden op podium

In het Nieuw-Zeelandse Christchurch heeft Glenn Hughes, ex-bassist en co-zanger van de Britse hardrockgroep Deep Purple, een concert voortijdig moeten stopzetten omdat hij onwel was geworden. Dit heeft teamrock.com gemeld.

Hughes speelde dinsdag met zijn band Black Country Communion al een uur en 45 minuten in de Horncastle Arena toen hij plotseling onwel werd. Eén van zijn technici hielp hem van het podium af.

De bassist/zanger belandde in een ziekenhuis waar hij een nacht voor observatie moest blijven.

Uiteindelijk bleek uitdroging de boosdoener te zijn, zei de 66-jarige muzikant zelf. Hij verzekerde zijn tournee verder te zetten.

Hughes, die ook bij Black Sabbath heeft gezongen, heeft pas onder de titel BCCIV een nieuw album uitgebracht. In zijn groep maken onder meer gitarist Joe Bonamassa en drummer Jason Bonham (zoon van Led Zeppelin-drummer John Bonham) de dienst uit.

Hij tourt niettemin met materiaal van Deep Purple, de band waarin hij in 1973 verzeild geraakte ter opvolging van Roger Glover. Samen met de toen ook nieuwe zanger David Coverdale (nu bezieler van Whitesnake) bleef hij bij Purple, tot de band er in 1976 (voor enkele jaren) de brui aan gaf. In 2015 gaf Hughes nog een concert in Verviers.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer