© BFM

Dader van steekpartij in Kipdorpvest veroordeeld tot negen jaar cel

De rechtbank heeft Salah H. (21) veroordeeld tot 9 jaar cel. H. stak in februari een leeftijdsgenoot neer op de Kipdorpvest. “Een moordpoging”, oordeelde de rechtbank.

sare

De 21-jarige Salah H. gaf geen kik toen hij gisteren te horen kreeg dat hij negen jaar de cel in moest. Ondanks zijn jonge leeftijd kent de Antwerpenaar het reilen en zeilen in de rechtbank al behoorlijk. De afgelopen jaren zat hij al drie keer eerder in de beklaagdenbank.

“Hij heeft dan ook voldoende kansen gekregen”, vond de rechtbank. Een straf met een uitstel of met voorwaarden was uitgesloten. “Hij is een potentieel gevaar voor de maatschappij en om hem te doen inzien dat dergelijke feiten niet kunnen, past enkel een effectieve straf van negen jaar”, aldus de rechtbank. De feiten waarvan H. beticht werd, waren dan ook niet min. Op de avond van 26 februari stak hij voor de winkel America Today aan de Kipdorpvest een kennis verschillende keren in de buikstreek.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, daar bleek dat hij in totaal zes messteken had gekregen. Lang moest de politie niet zoeken naar de dader. Salah H. was overmeesterd door vrienden van het slachtoffer. Hij lag nog op de grond en verklaarde al dat hij de messteken had gegeven en dat hij het slachtoffer kende, ze hadden elkaar in de gevangenis ontmoet.

Aan de vechtpartij was een hele historie voorafgegaan. Het slachtoffer en H. hadden ruzie over een onbetaalde boete. In chatberichten vlogen de beledigingen in het rond. “Hij beledigde mijn zus en mijn vader”, verklaarde H.. De twee mannen zouden hun vete uitvechten. H. reed nog snel langs huis, pakte een mes mee en beslechtte het gevecht met verschillende messteken. “De voorbedachtheid was er dus zeker”, motiveert de rechtbank het vonnis. “Ook het oogmerk te doden kan niet betwist worden, een mes is een potentieel dodelijk wapen.” H. kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Zijn advocaat wist gisteren niet of dat ook zou gebeuren. “Ik wil eerst met mijn cliënt overleggen”, zegt meester Axel De Schampheleire.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER