Verdachte moord motorhandelaar Zottegem weigert gevangenis te verlaten voor proces

© rr

Voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde is het proces rond de moord op motorhandelaar Geert De Lie in 2011 in Zottegem gestart met een incident. Eén van de vier verdachten weigert de gevangenis te verlaten om naar het proces te komen, waardoor de rechtbank wil overgaan tot een bevel tot persoonlijke verschijning.

De Lie, de eigenaar van Moto’s Geert in Zottegem, werd op 28 oktober 2011 in zijn zaak in Zottegem met verschillende schoten om het leven gebracht. Vier Nederlanders worden verdacht van poging roofmoord en doodslag. In 2013 werd een eerste Nederlander opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord, maar hij werd later vrijgelaten. Het gaat om Howard T., die destijds ploegbaas was van de bouwvakkers die het huis naast dat van het slachtoffer renoveerden.

© edp

In 2014 werden twee Nederlandse mannen uitgeleverd die verdacht worden als daders. Het gaat om Helbert E. en Jairo B. De eerste legde bekentenissen af en ook Howard T. werd opnieuw opgepakt en uitgeleverd. De vierde verdachte is Boris D.K., de zoon van de buren van De Lie op het moment van de feiten. Hij zou de bewakingscamera’s aan de motorzaak uitgeschakeld hebben de dag van de overval.

Howard T., die verdacht wordt als opdrachtgever, weigerde donderdag de gevangenis van Gent te verlaten voor het proces in Oudenaarde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen