DJ-Mania: deze 8 dj’s tonen wat ze in huis hebben in de tweede voorronde

De tweede voorronde van DJ-Mania 2017 wordt uitgevochten in Jeugdhuis Expo in Sint-truiden op vrijdag 29 september. Acht jonge wolven brengen een allegaartje aan genres gaande van disco tot UK bass.

Niels Cosemans

Naam: Grava

Wie: Ruben Borgers, 20 jaar, afkomstig uit Bilzen

Klinkt als: Donato Dozzy, Planetary Assault Systems, Shifted

Leuk om te weten: Ruben werd anderhalf jaar geleden resident op Pinnacle, een techno-concept uit Leuven. Ondertussen maakt hij ook deel uit van Pinnacle Soundsystem, waarmee hij binnenkort voor de tweede keer Kompass Klub in Gent mag platspelen.

Luister zelf:http://vi.be/grava

Naam: Jolta

Wie: Tom Hermans, 24 jaar, afkomstig uit Sint-truiden

Klinkt als: Mala, Joker, Egoless

Leuk om te weten: Tom is één van de weinige deelnemers die het aandurft om te draaien met het zwarte goud. Zijn vinyl-verzameling is aanzienlijk en bevat enkele dub- en regaepareltjes.

Luister zelf:http://vi.be/jolta

Naam: Leblanc

Wie: Sidney de Wit, 23 jaar, afkomstig uit Bilzen

Klinkt als: Rebekah, Dense & Pika, Kari Lekebusch

Leuk om te weten: Sidney kan meer dan alleen plaatjes draaien: hij is namelijk ook zeer behendig met analoge instrumenten. Op zijn Facebookpagina kan je enkele filmpjes bewonderen waar hij live techno door de boxen knalt.

Luister zelf:http://vi.be/leblanc

Naam: Muson

Wie: Sebastiaan Weytjens, 20 jaar, afkomstig uit Hoeselt

Klinkt als: FKJ, MXXWLL, Darius

Leuk om te weten: Sebastiaan is vertrouwd met het hele DJ-Mania gebeuren. In 2015 stond hij al eens in de voorrondes. Toen kreeg hij als commentaar dat zijn set te weinig variatie bevatte. Benieuwd of hij hier vrijdag rekening mee zal houden.

Luister zelf:http://vi.be/muson

Naam: Riotrash

Wie: Emiel Bierwaerts, 22 jaar, afkomstig uit Alken

Klinkt als: Camo & Krooked, Alix Perez, Mefjus

Leuk om te weten: Emiel heeft naast draaien nog een andere muzikale hobby: zelf dj’s uitnodigen op podia allerhande. Zo mocht hij onlangs op 45 FEST zijn eigen drum and bass-podium hosten. Daar boekte hij onder andere Basshacker, DJ-Mania finalist in 2015.

Luister zelf:http://vi.be/riotrash

Naam: Severe

Wie: Lore Severi, 20 jaar, afkomstig uit Paal

Klinkt als: Partyshakerz, Thierry von der Warth

Leuk om te weten: Lore weet als geen ander hoe het is om deel te nemen aan dj-wedstrijden. Ze geraakte al eens in de finale van MNM Start 2 DJ in 2016 en de Tomorrowland dj-contest van Studio Brussel in 2017. Ze is het dus gewoon om onder druk te presteren.

Luister zelf:http://vi.be/severe

Naam: Tailor

Wie: Niele Jossa, 27 jaar, Sint-truiden

Klinkt als: Palms Trax, Tuff City Kids, Skatebard

Leuk om te weten: Niele is vaste klant op ‘The Woods’, het geheimzinnige feestje in de bossen van Sint-truiden waar DJ’s als Kiani & His Legion en Red D maar al te graag passeren. Hij organiseert ook zelf van die geheimzinnige feestjes onder de noemer ‘Club Geluk’.

Luister zelf:http://vi.be/tailor

Naam: Vancos

Wie: Ruben Vandenrijn, 19 jaar, afkomstig uit Wellen

Klinkt als: DJ EZ, DJ Zinc, Sunship

Leuk om te weten: Ruben viert vrijdag zijn twintigste verjaardag. Een feilloze set zou een welgekomen cadeau zijn, een finaleplaats de kers op de taart. Het genre dat hij brengt springt alvast eruit.

Luister zelf:http://vi.be/vancos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer