Wereldwijde chaos op luchthavens door problemen met check-in, ook bij Brussels Airlines

© AP

Op tal van luchthavens in de wereld heerst er chaos door problemen met het check-in-systeem. Dat berichten Britse en Amerikaanse media donderdagmiddag.

pom

Op zes internationale luchthavens staan lange rijen te wachten aan de incheck-balies. De getroffen luchthavens zijn London Gatwick, Charles de Gaulle in Parijs, de luchthaven van Washington DC, Melbourne, Changi in Singapore, Johannesburg en Zurich.

De problemen zouden gestart zijn rond 11.30 uur. De crash deed zich voor bij de check-insoftware van Amadeus Altea, schrijft The Thelegraph. De software van Amadeus zou door zowat 125 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd gebruikt worden. Onder meer Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en Amerikaanse maatschappijen melden problemen.

Ook op Zaventem

Ook luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines ondervindt donderdagnamiddag hinder van het softwareprobleem. Alle passagiers moeten manueel ingecheckt worden, zegt woordvoerster Kim Daenen. Voorlopig heeft dat nog niet tot vertragingen geleid. De maatschappij roept reizigers op om zoveel mogelijk online in te checken. Brussels Airlines ondervond in eerste instantie geen hinder, maar na een heropstart van het systeem doken er toch problemen op.

Op de luchthavens van Charleroi en Luik worden geen problemen gemeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen