© Elke Peeters

© Elke Peeters

© Elke Peeters

© Elke Peeters

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Campus Plinius zet in op technische kennis

Technisch geschoold personeel is vandaag de dag erg gegeerd binnen het bedrijfsleven. Campus Plinius wil er dan ook alles aan doen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op eventuele verdere studies of op het latere bedrijfsleven. Deze voorbereiding beperkt zich niet alleen tot de lessen op school. Campus Plinius zet ook in op integratie in de praktijk door het volgen van cursussen bij opleidingscentra of opleidingen door externe firma's binnenshuis.

Elke Peeters

Vorige week arriveerde 'The factory of the future' op Campus Plinius. Dankzij een samenwerking van RTC en partners SMC, Siemens, Fanuc, Sick en RTM kregen de leerlingen van de afdeling Elektriciteit de kans om aan één of meerdere workshops deel te nemen in deze didactische vrachtwagen. De technologietrailer was uitgerust met de laatste nieuwe technologische snufjes aangaande pneumatica, robotica, sensortechniek, PLC en nog zoveel meer.

Ook de leerlingen van de 1ste graad kwamen aan bod. Onder de noemer STEM leerden deze leerlingen op een ludieke manier de verschillende technische takken uit de industrie kennen. Enkele vrijwilligers mochten de geautomatiseerde modules bedienen. Ook kwamen de leerlingen oog in oog te staan met een echte robot... De aanwezigheid van deze technologietrailer zorgde voor een unieke ervaring bij zowel leerlingen als leerkrachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer