Braken, wildplassen en filmscène die verkeerd afloopt: meteen heel wat overlast door studenten in Leuven

© kdl

De studenten zijn terug in Leuven, en dat heeft de politie geweten. Agenten moesten ter plaatse komen voor onder meer brakende studenten, een filmscène en wildplassers.

gjs

Het studentenjaar is officieel van start gegaan in Leuven en dat leverde in de nacht van woensdag op donderdag al heel wat incidenten op. “Het eerste pv was voor een student die een glas te veel op had en in de Deberiotstraat midden op de stoep aan het braken was”, meldt de lokale politie. “In de Vlamingenstraat kreeg een wildplasser die tegen de gevel van de Vlerickschool stond te urineren ook een GAS-pv. Hetzelfde voor een student die even later in de Deberiotstraat tegen een huisgevel stond te plassen. Daarna volgde nog een GAS-pv voor een student die in de Bondgenotenlaan op de stoep aan het braken was.”

De organisatoren van twee kotfeestjes, in de LeopoldIstraat en de St-Barbarastraat, kwamen er vanaf met een waarschuwing.

Minder onschuldig verging het een 19-jarige student uit Leuven. “De dronkenman, die in de drukke Tiensestraat ter hoogte van de fakbars ruzie zocht met fakbarstewards en omstanders, werd opgepakt en ter ontnuchtering opgesloten in de politiecel.”

Ook een 19-jarige student uit Schilde werd donderdagochtend wakker in een politiecel. “Hij werd door voorbijgangers liggend op de grond in de Onze-Lieve-Vrouwstraat aangetroffen. Zij belden een ziekenwagen, maar de man uit Schilde bleek niets te mankeren, behalve dat hij veel te veel had gedronken.”

Filmen

Een opmerkelijk verhaal is dat van een 18-jarige student uit Tervuren. “Hij wilde zijn vrienden laten zien hoe in een film een van de acteurs een glas op zijn hoofd stuk sloeg. Hij hield er een bloedende snee aan het hoofd aan over, maar moest niet mee met de ziekenwagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen